• Варна
  1°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 5m/s N
  България с нов световен рекорд за книгата на Гинес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кока Кола Гинес (1)

  Над 550 участници създадоха най-голямата мозайка от стъклени бутилки в света край Варна

  Повече от 550 служители от системата на Кока-Кола в България взеха участие в създаването на най-голямата фигура от стъклени бутилки – постижение, което бе официално вписано в „Книгата за рекордите на Гинес“.

  Кока Кола Гинес (3)Конструкцията се състои от 72 933 празни стъклени бутилки. Тя бе изградена в спортния комплекс в к.к. „Камчия“ край Варна и има формата на емблематичната контурна Coca-Cola бутилка. Фигурата се разпростира на 250 кв.м., тежи приблизително 19 тона и съдържа думата „БЪЛГАРИЯ“, изписана върху нея. Работата по конструкцията, която отне 2 часа и 20 минути, беше внимателно проследена от представители на Световните рекорди на Гинес. Новият български рекорд подобрява предходния 10 пъти. Предишното постижение принадлежи на Токио и е поставено през 2014.

  Кока Кола Гинес (2)Инициативата е обвързана с един от основните корпоративни социални приоритети на Кока-Кола – развитието на младежта. Варна бе избрана за „Европейска младежка столица 2017“ за готовността си да включва активно младите хора в дейностите на обществото. Така съвсем естествено, участниците в създаването на мозайката организираха кампания за набиране на средства в подкрепа на инициативата „Варна – Европейска младежка столица 2017“.

  Кока Кола Гинес (4)

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *