Varna
20°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 2m/s N
Безплатни стоматологични прегледи в Седмицата  на  оралната  хигиена
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Час за дните между 20-и и 26-и март можете да запазите и във варненски клиники

2017_WOHD-sm-meme_5_attractive-600x400

От  20 до 26 март 2017 година  ще се проведе  кампания  за безплатни стоматологични прегледи за възрастни  в цялата страна. Инициативата е посветена на Седмицата на устната хигиена. Тя се осъществява с подкрепата на  Elgydium – част от лаборатории  Pierre Fabre, европейски лидер на пазара на продукти за орална хигиена повече от 40 години.

Дентални  лекари от над 20 града в цялата страна са заявили своето желание да участват в инициативата. Всеки пациент, който иска да получи безплатен преглед, трябва предварително да се обади и да запази час при избрания специалист.

“За постигане на оптимално дентално здраве е от изключителна важност създаването на добри хигиенни навици за устна хигиена още от най-ранна детска възраст, избягване на рисковите фактори за заболявания на зъбите и венците, както и редовните профилактични прегледи при дентален специалист”, споделя  д-р Анна Енчева, управител на “Дента Протект” – една от варненските клиники, които ще осъществяват безплатните прегледи.

“Ангажираността  ни в подобни кампании е израз на желанието ни все повече хора да бъдат информирани за важността на добрата орална хигиена”, допълва д-р Енчева.

Заболяванията на устната кухина могат да се отразят на различни аспекти от живота – на личните отношения, на отношенията на работното място, дори на удоволствието от храната. Също така биха могли да доведат и до социална изолация, когато хората избягват да се смеят, да се усмихват или дори да разговарят, защото се притесняват от състоянието на зъбите си и от усещането, което то предизвиква у другите. А наличието на пародонтални проблеми (на венците) може да увеличи риска от редица сърдечни, белодробни или ендокринни заболявания. Ето защо грижата за оралното здраве е изключително важна за запазване на общото здраве.

Добрата орална хигиена изисква миене на зъбите с четка и паста след всяко хранене. Ако това не е възможно, изплаквайте с вода за уста или дъвчете дъвка без захар. За почистване между зъбите използвайте конци за зъби и малки интердентални четки. Съвременните орални душове са отлично решение за постигане на чистота и свежест за цялата уста.

За запазване на оралното здраве през целия живот са необходими редовни профилактични прегледи от дентален специалист и неговите препоръки за вашия конкретен случай.

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *