• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s ESE
  Нова спортна база и басейн с подземен паркинг в Морското
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съоръженията ще се ползват и от гражданите на Варна

  Нова спортна база с комбинирани игрища за футбол, баскетбол, волейбол и фитнес, под която да бъде изграден подземен паркинг, както и ремонт на басейна, са важни проекти, по които работим заедно с Висшето военноморско училище. Това обяви кметът на Варна Иван Портних по време на среща с курсанти и студенти от ВВМУ „Н. Вапцаров“. Посещението бе част от инициативата на кмета за представяне на каузата „Европейска младежка столица“ пред младите хора, а специално за срещата от вуза бяха подготвили щанд с информационни материали за ЕМС. Гости на събитието бяха Мирчо Христов, изпълнителен директор на сдружение „Варна – ЕМС 2017“, Елена Кенарова, началник отдел „Образование“, а домакин бе кап. I ранг Светослав Димитранов, зам.-началник на училището.

  Разговорите преминаха при много активен диалог с възпитаниците на ВВМУ, които се интересуваха от теми, свързани с възможностите за изграждането на нови велоалеи, включително и на Аспаруховия мост, рентабайк центрове, повече паркоместа, ремонт на спортните съоръжения във военния вуз, възможностите за кариерно развитие, опазването на културно-историческото наследство на Варна, съдбата на подводница „Слава“, изграждането на синя зона, възможностите за развитие на пристанищни мощности и на стартъп компании.

  DSC_3860

  Кметът Иван Портних представи основните приоритети в работата на Община Варна, включително възможностите за реализация на идеята “Варна – град на знанието”. „Осъзнаваме огромния потенциал, който имаме в лицето на 6-те университети, на колежите и училищата, в които се обучават над 40 00 студенти и повече от 35 000 ученици. Работим така, че да създадем условия за Вашата успешна реализация тук“, каза той. Кметът подчерта, че градът се развива интензивно и цитира данни от НСИ, според които Варна и регионът са втори в страната по привлечени преки чуждестранни инвестиции през 2015. „Признание за икономически подем на града е и агресивната инвазия на нискотарифните авиокомпании, за 4 месеца пет от тях обявиха, че откриват 10 директни линии до различни точки в Европа, което пък открива възможности за налагане на Варна като туристическа дестинация 4 сезона, каза кметът.

  Голям интерес сред студентите предизвика проектът за Черноморски международен младежки център, в който ще бъде оказвана подкрепа за стартиращи компании на млади хора. „Община Варна ще подкрепя всяка Ваша златна идея за бизнес – като осигуряваме ментори, експерти от различни области, както и инвеститори, пред които да представяте Вашите проекти“, каза кметът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg