Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
Калоян Иванов: Силната нация е изградена от свободни хора, обединени в общество, в което всяко дете има шанс за развитие
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Известният баскетболист е втори в листата на “Нова република” за Варна

Вторият в листата на Нова република за 3-и МИР Варна Калоян Иванов заедно с брат си Деян, които са най-добрите баскетболисти излезли от школата на Черно море през последните 20 години, дадоха старт през м.г. на уникален проект за възраждане на школата на родния си клуб „Черно море“. Те влагат 300 000 лвр събрани от спонсорствар в школата, която отвори врати на 2 октомври във Варна.

kalo

В клуба на бившите национали има над 300 деца, които тренират напълно безплатно. Целта на проекта е да започнат да се произвеждат състезатели, които след време да играят на високо ниво в Европа. Идеята на двамата братя е да помогнат за изграждането на добър национален отбор, за който да бъдат сигурни, че се класира. В школата такси няма, за да не се налага родителите да плащат, и това се прави за първи път в България.

Близнаците работят съвместно с фондацията „Докосни дъгата”, която подпомага деца, болни от диабет. Предвидени са места за тези деца, за да могат и те да спортуват . „Това за нас, споделя Калоян, е много важен социален проект. Добре дошли са и децата с увреждания. Искаме тези хора да се чувстват пълноценни при нас.“
Братята стигат още по-далеч в намеренията си. Те са в преговори с няколко университета, в които децата от школата ще могат да следват с преференциални такси или с изцяло безплатни семестри.

„На децата, които искат да продължат да се занимават с баскетбол, ще им бъдат предложени треньорски позиции, защото освен състезатели България трябва да произвежда и треньори“, обяснява Калоян .

Той казва, че вярва и споделя напълно написаното в програмата на Нова република, че „силната нация е изградена от свободни хора, обединени в общество, в което всяко дете има шанс за развитие, а всеки изпаднал в нужда – втори шанс за включване в общността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *