Varna
10°
ясно небе
Влажност: 81%
Над 800 проверки извършиха за седмица горските стражари
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Североизточно държавно предприятие
Снимка: Североизточно държавно предприятие

От 6 до 13 март са инспектирани 152 обекта за добив на дървесина, 147 превозни средства, 352 ловци, 135 физически лица и др.

822 проверки извършиха за седмица служителите на горските и ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори в четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. В периода от 6 до 13 март са инспектирани 152 обекта за добив на дървесина, 147 превозни средства, 352 ловци, 135 физически лица и др.

Горските стражари са съставили 22 акта и 17 констативни протокола по Закона за горите.

В обхвата на ДГС „Варна” са задържани каруца и 1 куб. м незаконно добита дървесина. На нарушителите са съставени четири акта и два констативни протокола.

За незаконната сеч на общо 3,4 куб. м дърва за огрев горските стражари към ДГС „Добрич” са съставили осем акта и шест констативни протокола.

Автомобил и 1,2 куб. м дърва за огрев пък са конфискувани при проверки на територията на ДГС „Генерал Тошево”. Служителите на стопанството са съставили четири акта и пет констативни протокола.

В обхвата на ДГС „Нови Пазар” е съставен един констативен протокол за незаконната сеч на 2 куб. м дърва за огрев.

От ДГС „Омуртаг” отчитат за изминалата седмица два акта и един констативен протокол, от ДГС „Провадия” – четири акта, а от ДЛС „Шерба” – два констативни протокола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *