Varna
19°
ясно небе
Влажност: 52%
Вятър: 4m/s E
Варненски рали състезатели се отказват от България
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Рали пилоти

Ще карат за Македония и Грузия заради по-добрите условия

Двама от варненските състезателите по автомобилни спортове, с чието име се свързват успехите на Варна, няма да карат за България през 2017 г.

Европейският шампион по офроуд баха Николай Гочев и всички от неговия тим Крейзи Фокс ще карат за Македония. Официално това е станало ясно вчера, когато от родната федерация са ги освободили. “Чувстваме се неоценени. Не виждаме бъдеще. Останахме неразбрани. Правят се, че не знаят какви са нашите успехи. Обръщат го така все едно е частна федерация. Колегите от Македония показаха много добро отношение към нас. Ще платят част от таксите за участията ни догодина”, каза Гочев.

Той ще кара на три старта от европейския и три старта от световния шампионат в неговия спорт тадзи година. Освен това в края на 2017 г. иска да се пусне на рали “Дакар”, а ако това не се случи, ще участва на Африка Рейс.

Навигаторът на шампиона на България в рали шампионата Пламен Стайков – Давид Кварцекхелия-Давидоне, пък обяви, че ще карат тази година за Грузия. Причините са в повечето спонсори от бившата съветска република, които им помагат. Давидоне е именно от тази държава и сега са основали клуб Стайков Грузия Рейсинг. Основните състезания за двамата този сезон ще са в чужбина.

Варненският автомобилен състезател Тихомир Стратиев обяви, че се завръща на трасето, като тази година има сериозни амбиции. Той кара за Марина мотор спорт заедно с навигатора си Добрин Борисов. “Искахме да купим чисто ново Пежо 208. Времето обаче ни притиска, а компанията има много поръчки и няма да успеем за рали България през май. Затова най-вероятно ще купим такъв автомобил втора употреба. Искаме да спечелим българския рали шампионат. Това е цел, която е постижима. Отсъствието ни от автомобилизма през 2016 г. няма да ни повлияе лошо, а дори напротив – ще ни амбицира още повече”, каза Стратиев.

За сериозни участия тази година се готви и друг варненец – Пламен Тенев от офроуд клуб Черно море. Той и колегите му ще се пуснат на няколко старта по офроуд, както и на състезания за исторически автомобили.

През тази година и в ретроралитата ще има солиден календар, заяви Орлин Пенев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *