Varna
19°
ниска облачност
Влажност: 82%
Вятър: 3m/s SE
Община Варна наложи глоби за над 25 000 лв. на собственици на домашни любимци
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
©Pixabay
©Pixabay

2 800 кучета и котки фигурират фигурират в електронния регистър в морската столица

450 проверки на собственици на домашни кучета и котки са извършени през миналата година във Варна. За констатирани нарушения са наложени глоби за над 25 000 лв. Това съобщи Иван Радев, главен инспектор “Контрол и регистрация” към отдел “Опазване на обществения ред” в община Варна, пише chernomore.bg.

“Има много добросъвестни хора, които разхождат кучетата си на 12-те площадки на територията на града. Домашните им любимци са снабдени с всичко необходимо. С тях, като се видим по улиците, се поздравяваме, говорим си. Но има и такива, които бягат от нас. Винаги може би ще ги има”. Ще продължим с проверките. Не са рядкост случаите, в които стопани на домашни любимци ги разхождат по детски площадки, дори в зоните около лечебните заведения. Размерът на глобите е разписан в наредбата за опазване на обществения ред, като често едни и същи граждани биват глобявани по няколко пъти. Тенденцията обаче е, че все по-малко хора водят домашните си любимци без поводи и намордници”, заяви Радев, като заключи, че по негови наблюдения добросъвестните стопани в града се увеличават.

Той не скри обаче, че част от регистрациите са извършени след налагане на глоба по съответната наредба за опазване на обществения ред.

2 800 кучета и котки фигурират фигурират в електронния регистър на община Варна в момента. От тях 400 са вписани през 2016 година. Регистрацията на домашни кучета и котки в електронния регистър на общината не е свързан с голяма бюрокрация и все повече варненци предпочитат системата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *