Varna
23°
ясно небе
Влажност: 35%
Вятър: 8m/s E
24-годишен младеж ще лежи три месеца за кражба на пари и вещи от частен дом
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

затвор

Отнето от жилището чуждо имущество е на обща стойност около 650 лева

В процедура на съкратено съдебно следствие 24-годишен младеж от Шуменско беше признат за виновен, че на 7 февруари м. год. е отнел телевизор с дистанционно, флаш-памет и кутия с парична сума от апартамент във Варна.

Подсъдимият се придвижвал пеша през нощта на тази дата, когато случайно забелязал открехната входна врата на жилищен блок в квартал „Левски“. Той безпрепятствено се качил до четвъртия етаж, попаднал на незаключен апартамент и докато живущите в него гледали филм в спалнята, той успял да открадне от хола вещи и пари. При излизането на подсъдимия от апартамента пострадалите чули подозрителен шум, но докато разберат какво се случва, успели да видят през терасата само качването на младеж с техния телевизор в такси. Отнето от жилището чуждо имущество е на обща стойност около 650 лева.

24-годишният младеж страда от вредна употреба на марихуана и има предходна съдимост. За конкретното деяние съдът му наложи ефективно наказание от 3 месеца затвор при общ режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *