Varna
20°
разкъсана облачност
Влажност: 82%
Вятър: 7m/s WNW
Служители на “Пикадили” излязоха на протест
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Снимка: petel.bg
Снимки: petel.bg

Веригата е неплатежоспособна и от 17 февруари е в процедура по несъстоятелност

Служители в магазини “Пикадили” във Варна излязоха на протест пред един от търговските обекти в центъра на града. “Протестът засега е мирен. Настояваме да си получим заплатите”, коментират служители.

Повечето очакват заплати от февруари, но някои не са вземали пари от ноември миналата година, като твърдят, че близо 700 работещи в супермаркетите не са получавали възнагражденията си.

Протестиращите събраха подписи под искане да получат точни и ясни отговори от фирмата собственик до понеделник. В случай, че искането им не бъде изпълнено, те ще протестират отново, докато си получат дължимите пари.

Подписка

Припомняме, че “Пикадили” е неплатежоспособна и от 17 февруари е в процедура по несъстоятелност. От съдебното решение обаче се вижда щетата: над 80 млн. лв. дълове към кредитори – основно доставчици, наемодатели, персонал и държава.

В компанията има назначен временен синдик и вече е свикано общо събрание на кредиторите през април. Избраният от тях постоянен синдик ще трябва да решава задачата как с малкото активи да задоволи частично фирмите с вземания. Дружеството притежава имот в Елин Пелин от 73 декара, купен в края на 2008 г. срещу почти 7 млн. лв.

Имотът служи като обезпечение към Инвестбанк, така че единственият сигурен приход няма да отиде нито към държавата, която има да взима над 18 млн. лв., нито към многото доставчици. На хартия общите активи към средата на миналата година са 25 млн. лв., но няма яснота какво друго влиза в тях. А задълженията са 84 млн. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *