Varna
15°
ясно небе
Влажност: 67%
Вятър: 2m/s NE
Организират благотворителен обяд в помощ на деца бежанци във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

социална чайна

Инициативата е утре в Социалната чайна, входът е 10 лв.

Международните доброволци на фондация “Деца на Балканите” организират Благотворителен обяд в помощ на непридружените деца бежанци от лагера в Харманли. Събитието ще се проведе в Социалната чайна на улица “Преслав” 73 в неделя (14 март) от 14 часа.

Този обяд е част от инициативата Cook for Children, стартирана от партньорска организация “Youth and Change Association” в Диарбекир. В един уикенд седем младежки организации от цяла Европа ще организират благотворителни обяди и всяка от тях ще дари събраните средства за пострадалите от войната в Сирия деца в собствената си държава. Младежите от “Деца на Балканите” се насочиха към лагера в Харманли, защото там има много непридружени от родители, тръгнали да си търсят щастието сами младежи от 13 до 17 години, страдащи от измръзвания, рани, някои от тях в спешна нужда от дрехи и обувки.

На въпроса “Не помагате ли на потенциални терористи?” отговаряме, “Никой не може да съди другия, докато не повърви в неговите обувки”. Ние не познаваме лично тези младежи, но ще връчим закупените материали от събраните средства лично и тогава ще разказваме още.

На обяда ще има испански, португалски, немски и полски вкусотии, приготвени от доброволците от програмата Европейска доброволческа служба, която фондацията изпълнява. Входът е 10 лева, но всеки дарява от сърце и хапва колкото му сърце желае.

Всичко това нямаше да бъде възможно без чудесния домакин Социалната чайна, която е отворена за помощ и благотворителност, както и за много чудесни мигове, споделени заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *