Varna
28°
ясно небе
Влажност: 39%
Вятър: 4m/s N
11 месеца затвор за измамник, ощетил 7 граждани с близо 16,5 хил. лева
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Районен съд

Съдът приведе в изпълнение и наложено му с предходно осъждане наказание от 1 година лишаване от свобода

Осъдителна присъда постанови Районeн съд Варна спрямо 45-годишен мъж за извършена от него измама при предоставяне на посреднически дейности и услуги.

Пострадали от престъпната дейност са 7 граждани, ощетени с различни суми. Деянието по чл. 210 ал.1 от НК е извършено в условия на продължавано престъпление, повторно от подсъдимия и не представлява маловажен случай.

45-годишният А. В. беше признат за виновен, че с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у 7 лица, че ще им извърши различни посреднически услуги – по наемане на работа в страната и чужбина за морски специалисти, по съдействие за получаване на дължими възнаграждения или за превод и легализация на документи. В периода от 2010 г. до 24 април 2012 год., подсъдимият причинил имотна вреда на потърпевшите общо в размер за близо 16 500 лева. В хода на съдебното производство подсъдимият А. В. възстанови посочената сума на всички пострадали. Затова съдът му наложи наказание от 11 месеца лишаване от свобода, които да изтърпи при първоначален общ режим.

Съдът приведе в изпълнение и наложено му с предходно осъждане наказание от 1 година лишаване от свобода.

45-годишният мъж беше оправдан по повдигнатото спрямо него второ обвинение за документно престъпление, във връзка със съставянето на неистински частни документи – членски карти за моряшки професионален съюз.

В тежест на подсъдимия са сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *