Varna
20°
ясно небе
Влажност: 60%
Вятър: 5m/s ESE
Полицаи и пожарникари учат деца във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Zashtita 3

В областта има осем детски полицейски управления (снимки)

Децата от детските полицейски управления на Варна и областта започнаха своите полицейски занимания за втория учебен срок.

Предстои да започне по-подробното изучаване на правилата за движение по пътищата. Учениците ще разпознават видовете участници в движението, кои от тях са уязвими, кои са нарушители, както и действията на пътните полицаи при установяване на нарушения.  Част от децата вече се запознаха и с работата на пожарникарите. Започна изучаването на правилата за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации.

17354726_10208651392034106_1965916151_nКриминалисти от ОДМВР – Варна демонстрираха на учениците как се събират веществени доказателства, как се свалят отпечатъци и други детайли от специфичната им работа на местопроизшествие.

Темата за спортното хулиганство и действията на полицията в случаи на подобни прояви също е включена в програмата на децата през втория срок на Детското полицейско управление.

Бяха финализирани занятията по детска полицейска лична защита за тази година.

пожарникари децаВ област Варна има осем детски полицейски управления, открити в училищата: ОУ „Васил Априлов”, ОУ „Георги Сава Раковски”, ОУ „Добри Чинтулов”, СУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Белослав, ОУ „Панайот Волов” – ж.к. „Виница”, СУ „Васил Левски” – гр. Девня, ОУ „Иван Вазов” – гр. Провадия и ОУ „Св. Климент Охридски” – с. Изворско.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, в която участват представители на МВР, Министерството  на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *