Varna
14°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 2m/s NNE
Минералните бани ще съживят икономиката на Провадия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Общинските съветници от ГЕРБ ще подкрепят референдума с искане за възстановяване на Минералните бани и болницата в града


Минералните бани ще съживят икономиката на община Провадия, ще привлекат туристи и ще донесат приходи за местния бизнес. Възстановяването им ще създаде условия за балнеология и развитие на туризма. Това коментира на среща с жители на Провадия водачът на варненската листа на ГЕРБ и регионален министър в двата кабинета „Борисов” Лиляна Павлова.

„Като източник на доходи за цялата община Минералните бани ще задържат младите хора в Провадия”, заяви на свой ред и бившият спортен министър Красен Кралев, който също е част от листата на ГЕРБ-Варна.

„Общинските съветници от ГЕРБ ще подкрепят референдума с искане за възстановяване на Минералните бани и болницата в Провадия”, обяви общинският ръководител на ГЕРБ Димо Димов, който е общински съветник и кандидат за народен представител.

IMG_7658

„Помислете как искате да живеете, какво бъдеще искате за Вашите деца и внуци”, призова Павел Христов, трети във варненската листа на ГЕРБ. Той също подкрепи желанието на местните жители общината да търси възможности за предоставянето на балнеоуслуги чрез публично-частно партньорство, които да допълнят уникалните дадености за туризъм – най-старият каменен град, крепостта „Овеч”, Музей на солта.

„Ясно е, че община Провадия няма нужните ресурси да възстанови родилното и хирургическото отделение в МБАЛ „Царица Йоанна”, че среща трудности за обезпечаване на необходимите кадри. Поради това трябва активно да се търси решение, включително и чрез преобразуване на лечебното заведение”, коментира д-р Лидия Маринова, педиатър, зам.-председател на ОбС – Варна и кандидат за народен представител.

Тя представи приоритети на ГЕРБ за здравеопазването, като постави акцент върху предложенията за по-добър контрол на финансирането и разходването на средствата в сектора. „Въвеждането на електронната здравна карта е част от тези мерки. Амбицията ни е да се работи по-усилено в областта на профилактиката, както и за създаване на ефективна и модерна спешна помощ, за което правителството на ГЕРБ е осигурило 163 млн. лв.”, уточни д-р Маринова.

„Наред със здравеопазването, в управленската програма на ГЕРБ акцентираме и върху образованието и социалната подкрепа, но няма да отстъпим от досегашната си политика за по-добра инфраструктура. Ще съдействаме за изграждането на по-добра среда за живот в българските общини. Чрез програмата за регионално развитие бяха обновени централните части на 86 града в страната. От еврофинансиране за ремонт на своя център може да се възползва и община Провадия, стига местната власт за положи усилия за кандидатстване”, заяви Павлова и добави, че ГЕРБ не дели общините на наши и ваши, а им гарантира държавна подкрепа.

В отговор на поставените от граждани въпроси водачът на варненската листа увери, че ако спечели доверието на хората, ГЕРБ няма да отстъпи управлението в сектори като здравеопазването и образование на коалиционни партньори. „Длъжници сме на хората в тези сфери, затова ще умножим усилията си за постигането на резултатите, които очакват българските граждани”, подчерта Павлова.

„Във фокуса на следващото управление на ГЕРБ ще бъдат политиките за повишаване на доходите чрез ръст на икономиката. Според разчетите ни средната работна заплата ще достигне 1 500 лв. в края на мандата, а пенсиите ще нарастват постепенно и пропорционално за всички възрастни хора. Предвиждаме двойно увеличение на учителските заплати, за да върнем престижа на учителската професия”, информира Красен Кралев. Той увери жителите на Провадия, че ГЕРБ ще продължи последователната си политика за развитие на спортната инфраструктура. „Приоритетът ни в тази област ще бъдат физкултурните салони. Всяко училище трябва да има такова съоръжение. В момента 400 училища имат пригодени помещения, които не стават за спорт, а 300 са без физкултурни салони. Инвестициите в спорт за децата са инвестиции в здравето на нацията”, заключи Красен Кралев. Той припомни, че при управлението на ГЕРБ бяха изградени 5 прекрасни зали, които могат да посрещат форуми от международна величана. „Сега ще насочим усилията си за създаването на зали за тренировки с капацитет за 1000 – 1500 души”, допълни бившият спортен министър. Той призова жителите на Провадия да подкрепят реалистичната и изпълнима управленска програма на ГЕРБ, която гарантира резултати в стабилна и сигурна държава.

На срещата присъстваха още кандидатите за народни представители Йордан Павлов, Калин Калевски, д-р Димитър Анастасов, Бранимир Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *