Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Красен Кралев: Българският футбол заслужава подкрепата на държавата
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Кралев футбол (2)

В България се практикува организирано от повече от 70 000 души

Футболът е най-масовият спорт. В България се практикува организирано от повече от 70 000 души и категорично заслужава подкрепата на държавата. Това коментира бившият спортен министър и кандидат на ГЕРБ за народен представител Красен Кралев при посещението си на стадион „Тича”, където днес стартира подмяна на тревното покритие.

По-късно през деня Кралев продължи обиколката си из стадионите във Варненска област, като посети срещите от втория кръг на пролетния дял на областното първенство по футбол. Днес се играха мачовете Аксаково – Тополи, Черноморец Чернево – Белослав, Провадия – Напредък Суворово. Бившият спортен министър поздрави футболистите от шестте отбора, а те благодариха за цялостното му отношение и помощ към футбола по време на мандата, както и за получените чисто нови екипи.

Кралев футбол (1)„През 2015 г. бяха инвестирани 1 млн. лв. в терени за провеждането на Европейското първенство по футбол за юноши U17, а през 2016 г. бе създадена програма за подпомагане на детско-юношеския футболв с годишен бюджет 1 млн. лева. През 2017 програмата бе продължена , като бюджета и нарастна с допълнителни 200 000 лв. Държавата за първи път от 25 години даде пари на футбола”, отчете Красен Кралев. Той припомни, че правителството на Бойко Борисов e отпуснало средства за ремонт на стадионите в Русе, Горна Оряховица и Варна, а министерството на спорта е финансирало и реконструкцията на стадионите в Ямбол и Хасково, а също и и тренировъчни терени за школата на Локомотив София.

В обиколката из стадионите във Варненска област се включиха и кандидатите за народни представители Живко Петров и Веселин Цонев. Утре ще посетим футболните срещи в Дългопол, Караманите и Вълчи дол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *