Varna
20°
разкъсана облачност
Влажност: 82%
Вятър: 7m/s WNW
Лиляна Павлова: С фондове за ВиК и пътища ще благоустрояваме малките населени места
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Производители на пчелен мед от село Габърница запознаха кандидатите на ГЕРБ с проблемите в сектора

Чрез създаването на специални фондове за изграждане на ВиК мрежа и пътища ГЕРБ ще подкрепи по-малките общини и населени места, които нямат възможност да кандидатстват за европейско финансиране. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ – Варна Лиляна Павлова на среща с жители на с. Габърница, община Ветрино. Тя посети селото заедно с кандидатите за народни представители Павел Христов, Калин Калевски, Николай Бежанов и Димитрина Петрова, както и кметът на община Ветрино Димитър Димитров.

20170318163225_IMG_3296

„Не делим населените места на малки и големи, опитваме се да помогнем на всички. Все повече млади хора търсят малки, китни и спокойни селца като Габърница, за да създадат дом. Това е реалистично с изграждането на добри пътища, благоустрояване на улици и осветление”, посочи Павлова. По думите й за малките села са важни спешните центрове, за които кабинетът „Борисов 2” е осигурил средства за ремонт на филиалите и закупуването на нови линейки.

„Нашата цел е младите да бъдат добре образовани, да имат осигурена работа, високи доходи, за да останат в България”, заяви Лиляна Павлова. Тя допълни, че това може да бъде постигнато чрез развитие на индустрията, земеделието и туризма във Варненска област, а чрез растеж на икономиката и осигуряване на заетост за младите ще има и възможност за увеличаване на доходите.

Производители на пчелен мед от село Габърница запознаха кандидатите на ГЕРБ с проблемите в сектора. Павел Христов коментира, че в управленската програма на партията е предвидена подкрепа за малките земеделски производители. Лиляна Павлова отбеляза на свой ред, че интересът към българския мед в световен мащаб е много голям. „Лично се уверих в това по време на едно мое посещение съвместно с премиера Бойко Борисов в Катар”, допълни тя. Местен пчелар подари на Лиляна Павлова амулет от восък, като й пожела той да й донесе късмет на изборите.

Кандидатите за народни представители разгледаха храм „Успение Богородично” в с. Габърница и запалиха свещичка за здраве. Местните обясниха, че храмът е бил изографисан по време на управлението на кабинета „Борисов 2”. Наскоро в селото е възстановена и читалищната дейност, сподели Димитрина Петрова, която е част от листата на ГЕРБ и живее в Габърница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *