Varna
21°
ниска облачност
Влажност: 49%
Вятър: 8m/s SE
Красен Кралев се ангажира с възстановяването на църквата в Арковна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Бившият спортен министър посети родното село на баща си

Красен Кралев се ангажира да съдейства за възстановяването на православния храм  „Св. Димитър“ в с. Арковна, община Дългопол. „Този забележителен храм от XIX в. заслужава да бъде ремонтиран, за да продължава да крепи българския дух и вярата на хората в селото”, коментира бившият спортен министър и кандидат на ГЕРБ за народен представител.

IMG_7910
Той  гостува в родното село на своя баща по покана на кмета Марияна Христова. Местните жители го посрещнаха сърдечно и се възползваха от възможността да поставят редица въпроси за политиките, които ГЕРБ предвижда да реализира при следващ мандат. На срещата присъства и кметът на община Дългопол Георги Георгиев.
„Повишаването на пенсиите е една от главните задачи пред ГЕРБ. Увеличението трябва да бъде поетапно и пропорционално, за всички пенсионери. За да стане без сътресения за пенсионната система обаче, то трябва да стъпи върху основите на силна и работеща икономика. В управленската програма на ГЕРБ има реални и напълно изпълними предложения в подкрепа на бизнеса, както и конкретни мерки за социално подпомагане, включително и чрез заплащане за възрастните хора, които помагат за отглеждането на децата на работещи родители”, обясни Красен Кралев. Той увери, че чрез предвижданата реформа в Спешната помощ хората ще имат гарантиран достъп до здравеопазване, независимо в кое населено място живеят. Така кандидатът за народен представител коментира трудностите, с които жителите на Арковна се сблъскват, посещавайки лекар в съседното село Партизани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *