Varna
13°
ясно небе
Влажност: 87%
Вятър: 2m/s NW
Студенти на практика в съда
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

административен съд

Административният съд и Икономическия университет сключват договор за сътрудничество

Председателят на Административен съд – Варна – Тинка Косева и ректорът на Икономически университет в морската столица проф. д-р Пламен Илиев ще подпишат официално договор за сътрудничество. Това ще се случи на 24 март (петък) от 11 ч. в зала 205 на университета.

Целта на партньорството е обогатяване на правната култура и надграждане на правни познания на студентите, изучаващи икономически специалности. Сътрудничеството дава възможности на Катедра „Правни науки“ към Икономически университет – Варна, за осигуряване на допълнителна разширена практическа подготовка на студенти през отделните семестри.

Студенти от икономически специалности ще могат да присъстват, в часове за упражнения по правни дисциплини, на публични съдебни заседания, като ще имат възможност да проследяват в реално време административните дела и да ги обсъждат с учебните си ръководители и магистратите от Административен съд – Варна.

В договора за сътрудничество между Икономически университет – Варна и Административен съд – Варна са включени и възможности за провеждането на редица съвместни научни прояви: конференции, кръгли маси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *