• Варна
  8°
  ясно небе
  Влажност: 42%
  Вятър: 6m/s W
  Стартира инициативата дни на кандидат-студента в Пета езикова гимназия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Студенти Технически университет

  В рамките на четиридневната програма на събитието, ученици и родители ще могат да се срещнат с представители на 12 български и чуждестранни университети

  За поредна година ГПЧЕ Йоан Екзарх провежда инициативата „Продължи напред!” – Дни на кандидат-студента. Тя стартира днес и ще продължи до 23 март. Гимназията е единственото варненско училище, в което се състои подобен форум, който предоставя възможността на висши учебни заведения, образователни и информационни центрове да влязат в директен контакт с бъдещите кандидат-студенти.

  В рамките на четиридневната програма на събитието, ученици и родители на една от водещите езикови гимназии във Варна ще могат да се срещнат с представители на 12 български и чуждестранни университети, 8 образователни и консултантски центрове за академично и кариерно ориентиране, езикова подготовка и сертифициране.

  Предвидена е и съпътстваща програма, която включва презентации, индивидуални кариерни консултации, представяне на специализирани медии и информационен кът с материали. На 22 март за поредна година гимназията ще бъде домакин на международното изложение на университети на Student Recruitment Tours с участието на 10 висши учебни заведения от Европа, Азия и САЩ.

  В тазгодишната кампания участие ще вземат:

  Икономически университет – Варна
  Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” Варна
  Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” – Варна
  Технически университет – Варна
  Варненски свободен университет “Черноризец Храбър“
  Висше училище по менинджмънт – Варна
  Колеж по туризъм – Варна
  Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“
  Нов български университет – София
  Технически университет – София
  Химикотехнологичен и металургичен университет – София
  University of Sheffield – бакалавърски и магистърски програми в City College (Солун)
  и ВУЗФ (София)
  UNIFY – образование в Холандия
  Britanica – Cambridge ESOL Examinations Authorized Center
  Международна фондация “Св. св. Кирил И Методий”, ЦЕНТЪР – Варна
  COOL TRAVEL
  Дарби – Консултантска къща за образование в чужбина
  ЦИО „Вектор”
  Сп. „Образование в чужбина“
  STUDENT RECRUITMENT TOURS

  Гимназия с преподаване на чужди езици “Йоан Екзарх” е основана през 1956 година като Пето средно училище. От 1994 година е езикова гимназия с изучаване на английски, немски и френски език. В момента в гимназията учат над 920 ученика, обучавани от 64 учителя, включително учители –чужденци от Германия и Франция.

  През 2003 г. Европейската комисия по образование и култура връчи на Пета езикова гимназия Европейски езиков знак за иновативни методи на обучение по чужди езици. Така гимназията стана първото българско училище удостоено с тази престижна награда. Ученици на гимназията са лауреати на престижни национални и международни конкурси и състезания.

  Наред с качествено обучение, гимназията провежда училищна политика за подкрепа на личностното развитие и израстване на младите хора. Възпитаниците й се ползват от разнообразни възможности за участие и изяви в редица области. Учениците имат възможност да развиват своите тланти и в извънкласните форми, функциониращи към гимназията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *