Varna
29°
ниска облачност
Влажност: 42%
Вятър: 6m/s ESE
Стартира инициативата дни на кандидат-студента в Пета езикова гимназия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Студенти Технически университет

В рамките на четиридневната програма на събитието, ученици и родители ще могат да се срещнат с представители на 12 български и чуждестранни университети

За поредна година ГПЧЕ Йоан Екзарх провежда инициативата „Продължи напред!” – Дни на кандидат-студента. Тя стартира днес и ще продължи до 23 март. Гимназията е единственото варненско училище, в което се състои подобен форум, който предоставя възможността на висши учебни заведения, образователни и информационни центрове да влязат в директен контакт с бъдещите кандидат-студенти.

В рамките на четиридневната програма на събитието, ученици и родители на една от водещите езикови гимназии във Варна ще могат да се срещнат с представители на 12 български и чуждестранни университети, 8 образователни и консултантски центрове за академично и кариерно ориентиране, езикова подготовка и сертифициране.

Предвидена е и съпътстваща програма, която включва презентации, индивидуални кариерни консултации, представяне на специализирани медии и информационен кът с материали. На 22 март за поредна година гимназията ще бъде домакин на международното изложение на университети на Student Recruitment Tours с участието на 10 висши учебни заведения от Европа, Азия и САЩ.

В тазгодишната кампания участие ще вземат:

Икономически университет – Варна
Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” Варна
Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров” – Варна
Технически университет – Варна
Варненски свободен университет “Черноризец Храбър“
Висше училище по менинджмънт – Варна
Колеж по туризъм – Варна
Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“
Нов български университет – София
Технически университет – София
Химикотехнологичен и металургичен университет – София
University of Sheffield – бакалавърски и магистърски програми в City College (Солун)
и ВУЗФ (София)
UNIFY – образование в Холандия
Britanica – Cambridge ESOL Examinations Authorized Center
Международна фондация “Св. св. Кирил И Методий”, ЦЕНТЪР – Варна
COOL TRAVEL
Дарби – Консултантска къща за образование в чужбина
ЦИО „Вектор”
Сп. „Образование в чужбина“
STUDENT RECRUITMENT TOURS

Гимназия с преподаване на чужди езици “Йоан Екзарх” е основана през 1956 година като Пето средно училище. От 1994 година е езикова гимназия с изучаване на английски, немски и френски език. В момента в гимназията учат над 920 ученика, обучавани от 64 учителя, включително учители –чужденци от Германия и Франция.

През 2003 г. Европейската комисия по образование и култура връчи на Пета езикова гимназия Европейски езиков знак за иновативни методи на обучение по чужди езици. Така гимназията стана първото българско училище удостоено с тази престижна награда. Ученици на гимназията са лауреати на престижни национални и международни конкурси и състезания.

Наред с качествено обучение, гимназията провежда училищна политика за подкрепа на личностното развитие и израстване на младите хора. Възпитаниците й се ползват от разнообразни възможности за участие и изяви в редица области. Учениците имат възможност да развиват своите тланти и в извънкласните форми, функциониращи към гимназията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *