Varna
23°
ясно небе
Влажност: 35%
Вятър: 8m/s E
Варненски ученици с отличия от Национална философска конференция
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

 

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Виктория Калева със златен медал за есе по фрагмент от българския писател Димитър Талев

С куп призови места се завърнаха варненските ученици от МГ “Д-р.П.Берон“ от Национална философска конференция. ХХІ –та Национална ученическа философска конференция „Човек – Свят“, включена в националния календар за извънкласни дейности на МОН, се проведе в Бургас.

Комисията, която оценяваше учениците от 9 и 10 клас присъди едно единствено първо място и златен медал на Виктория Калева, ученичка от 10 клас в МГ „Д-р.П.Берон“, Варна. Тя впечатли тричленното жури с председател доц. д-р. Димитър Елчинов от ФФ на Софийския университет със своето есе по фрагмент от българския писател Димитър Талев, както и с философските си знания при неговата устна защита.

fb7728483ed54a8429abb595ac62d772 (1)В секцията 11-12 клас другата участничка от МГ „Д-р.П.Берон“ – Александра Пенева от 12 клас бе наградена със сребърен медал и второ място за своето есе също по Талев. Председателят на комисията,който връчи наградата й, беше главният експерт по философия в МОН – г-н Коста Костов. За четвърта поредна година ученици от МГ с преподавател г-жа Палмира Дачева биват удостоявани с първо място на Националната философска конференция „Човек- Свят“ в град Бургас.

По традиция тя се провежда в СУ „Епископ Константин Преславски“ със съдействието на РУО гр.Бургас. Тази година в нея участваха ученици от 37 училища от цялата страна. Те работиха в няколко секции, като учениците от гимназиалния етап бяха разделени в две възрастови групи: 9 и 10 клас , и 11 и 12 клас. Съгласно регламента те се представиха със свои философски есета по сентенции от Волтер, Хана Аренд и Д.Талев и ги защитиха пред комисия от преподаватели от Философските факултети на Софийския, Пловдивския и Великотърновския университети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *