Varna
22°
ясно небе
Влажност: 37%
Вятър: 5m/s ESE
Протестиращите служители на “Пикадили”: Няма да търпим да ни тъпчат и мачкат
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Пикадили протест
Снимки: chernomore.bg

Направиха шествие до сградата на Община Варна

Десетки бивши и настоящи служители на търговската верига “Пикадили” отново излязоха на протест. Те се събраха пред магазина до Окръжна болница, след което шествието им се отправи към сградата на Община Варна. Протестиращите разпънаха транспаранти, който гласяха: “Искаме си заплатите”, “Трудът ни не е безплатен”, “Няма да търпим да ни тъпчат и мачкат”.

Служителите настояват да им бъдат изплатени забавените възнаградения. Някои от тях на си получили парите за месец февруари, а други – още от ноември миналата година.

Пикадили протест„От два дни има охрана в магазина, наложена от банката, която не ни пуска да влезем в обекта. Ние не сме официално нито освободени, нито съкратени. Нямаме никаква официална информация. От страна на ръководството има само мълчание. Получаваме някакви съмнителни мейли от офиси, които ние самите не знаем какви са, включително и финансовия директор на фирмата не е наясно. В писмата има уверение, че ние ще продължим да работим, ще има преструктуриране. Ние обаче не можем да повярваме на нещо, което преди месеци се случи с друга търговска верига. Същата схема се повтаря с нас. Една фирма взима „Пикадили“ на франчайз и за година нищо не направи. Ние нямаме доставки. Чудим се какво да говорим с клиентите, които също са изненадани и огорчени, защото това е емблематична марка за Варна.“, коментира Янка Динкова пред Moreto.net.

Снимки: chernomore.bg

С решение на Софийски градски съд веригата “Пикадили” от 17 февруари е в процедура по несъстоятелност.В компанията има назначен временен синдик и вече е свикано общо събрание на кредиторите през април. Избраният от тях постоянен синдик ще трябва да решава задачата как с малкото активи да задоволи частично фирмите с вземания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *