Varna
18°
ясно небе
Влажност: 72%
Вятър: 3m/s NE
“Фолксваген” помете жена и дете на пешеходна пътека във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

пешеходна пътека 1

Общо четири са регистрираните инцидентите на блъснати от автомобили пешеходци от петък до неделя във Варна. Пострадала е и велосипедистка, съобщават от полицията.

На 17 март около 19 часа на ул. “Дрин” водачът на лека автомобил “Фолксваген” с инициали Г.Г. на 46 години от Девня, по време на маневра за движение назад, не пропуска и блъска пешеходци, които пресичат на сигнализирана пешеходна пътека платното за движение. Вследствие на инцидента 40-годишна жена и дете получават контузни наранявания, прегледани са и освободени, без опасност за живота.

На 17 март, около 09:35 часа на кръстовището на ул. “Кап. Райчо” и ул. “Георги Пеячевич”, водачът на неустановено към момента МПС, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходец, който пресича платното за движение на сигнализирана пешеходна пътека.

Вследствие на инцидента 96-годишният мъж от Варна е получил фрактура на десен крак, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ “Св. Анна”, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 март, около 10:20 часа на ул. “Синчец”, 20-годишният водач на тежкотоварен автомобил “Мерцедес” И.И. от Варна при потегляне с отворена задна врата на микробуса, блъска с вратата пешеходец, който стои на тротоара. Вследствие на инцидента мъжът (68 г.) е получил фрактура на нос, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ «Св. Анна», без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 март, около 12:35 часа на ул. “Народни будители” в ж.к. “Аспарухово”, водачът на лек автомобил “Пежо” И.П. (44 г.) от Варна, по време на движението си, не пропуска и блъска пешеходка, която пресича на сигнализирана пешеходна пътека платното за движение. Вследствие на инцидента 44-годишната жена получава контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

На 19 март около 10часа на кръстовището на бул. “Съборни” и бул. “Сливница”, 51-годишният водач на лек автомобил “Опел” К.Т., местен жител, по време на движението си, не пропуска и блъска велосипедистка, която пресича пътното платно.

Вследствие на инцидента 27-годишната жена е получила фрактура на десен глезен, прегледана е и освободена, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *