Varna
19°
ясно небе
Влажност: 52%
Вятър: 4m/s E
Христо Гърбов сред гостите на София Филм Фест във Варна
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

King of the Belgians

Програмата продължава до 24 март с едни от най-награждаваните кино заглавия от последните месеци

София Филм Фест във Варна сложи своето начало при пълна зала в петък, а програмата продължава до 24 март с едни от най-награждаваните кино заглавия от последните месеци. Както и предишни години, изданието в Морската столица ще посрещне специални гости от екипа на филмите, които лично ще представят своите творби пред варненска публика.

DogsПърва във Варна ще пристигне продуцентът Катя Тричкова, която ще представи дългоочакваната лента „Кучета“ (21-ви март; 20:00ч.), носител на Наградата на ФИПРЕССИ от Кан‘16. Историята проследява живота на Роман – млад мъж от Букурещ. Той заминава за селата близо до границата с Украйна с намерението да продаде голямата, но напълно запустяла земя, която е наследил от дядо си. Старият Хогас, който е местен полицай, го предупреждава, че дядо му е оглавявал местните бандити и неговите момчета, днес водени от жестокия и харизматичен Самир, няма да се откажат от земята и нелегалния си бизнес – не и без битка. Роман не се стряска и тримата мъже се сблъскват в своеобразен триъгълник на жестокост. „Кучета“ е дебютният пълнометражен филм на Богдан Мирика. Това е личен проект, вдъхновен от истински събития, случили се в детството на режисьора.

Христо ГърбовНа 22-ри март от 20:00ч. ще бъде варненската премиера на „Асансьор за пациенти“ на Иглика Трифонова. Режисьорката, която впечатли зрителите с драматичната история „Прокурорът, защитникът, бащата и неговият син“ по време на миналогодишното откриване, отново се завръща във Варна с последната си творба. В компанията на актьора Христо Гърбов, тя ще съпреживее със зрителите историята на двама пациенти – младо момче, след втори опит за самоубийство, и жена, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна.

Третото специално гостуване във Варна ще бъде по повод прожекцията на копродукцията между Белгия-Холандия-България – „Белгийският крал“ (23-ти март, 18:00ч.). Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост, „Белгийският крал“ е пародия на документален роуд муви, в който един спящ крал се събужда за реалния свят. Представянето на филма ще бъде направено от Стефан Китанов – Директор на Международен София Филм Фестивал и Екатерина Ангелова – народна певица и партньор на Нина Николина в лентата.

Това са само част от общо 18 удивителни заглавия, до които варненци ще имат досег благодарение на 8-то издание на София Филм Фест във Варна. Билетите вече са достъпни на касите на ФК с редовна цена от 7лв., 5лв. за студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение и 6лв. за групов билет. Информация за всички филми и съпътстващата програма може да откриете на фейсбук страницата на фестивала: https://www.facebook.com/SFFVarna

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *