Varna
14°
ясно небе
Влажност: 93%
Осъдиха трима младежи за кражба
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Районен съд

Получиха условни присъди за обир на вила, задигнали вещи за над 500 лв.

Трима младежи – А. Стоянов на 26 години, З. Халил и Г. Христов по на 24 години бяха признати за виновни за това, че след предварителен сговор на 22 юни 2012 година са проникнали във вилен имот и пристройка към него, като отнели чуждо имущество на обща стойност над 500 лв.

В деня преди кражбата тримата подсъдими се срещнали във Варна и се сговорили след полунощ да се срещнат в село Звездица, където да огледат някои от имотите в местностите под селото, за да отнемат вещи с цел продажба за вторични суровини. Около 2 ч. на 22 юни те проникнали с взлом през прозореца на една вила, не харесали вещи вътре, затова се прехвърлили към разположена в пристройка работилница. С тесла и метален лост младежите строшили катинарите и започнали да събират инструменти, кабели, алуминиеви тръби, строителна количка и др. вещи, които още рано сутринта, при отварянето на пунктовете за изкупуване на метали, продали срещу сума от 140 лева. Случаят е немаловажен.

Тримата подсъдими получиха наказания от по 8 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *