Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Студентите от Свободния ще се обучават в Норвегия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

17440300_10208681676031187_657443662_n

Програмите „Международни отношения“ и „Финанси и счетоводство“ ще са изцяло на английски език

Представители на Норвежкото бизнес училище (BI Norwegian Business School) ще проведат поредица от работни срещи във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”.

Посещението на 22 март (сряда) е свързано със старта на двете нови образователни българо-норвежки програми на ВСУ в партньорство с Норвежкото бизнес училище. Обучението в двете бакалавърски програми „Международни отношения“ и „Финанси и счетоводство“ е изцяло на английски език, като в рамките на четвъртата година от него студентите ще имат възможността да се обучават в Норвегия. За обучение в програмите е създаден международен екип от преподаватели и експерти, а студентите ще получат две дипломи.

Като част от екипа на програмите във Варненския свободен университет пристигат г-жа Ида-Катрин Йоргенсен, г-жа Лисе Гротенберг и г-н Файте ван Дайк. Те ще се срещнат с академичното ръководство на Варненския свободен университет и ще проведат поредица от работни срещи с българските си колеги от екипа на двете програми.

Първата от тях с академичния екип ще започне на 22 март от 10:30 ч. в Заседателната зала на ВСУ.

За 14:30 ч. е планирана срещата с административния екип, а час по-късно българските и норвежките преподаватели и експерти ще се срещнат и със студенти. Приемът в новите програми вече е в ход. Заместник-ректорът на Варненския свободен университет по международна дейност, проекти и технологично развитие проф. д-р Теодора Бакърджиева определи реализирането им като мост между две образователни системи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *