• Варна
  11°
  ниска облачност
  Влажност: 66%
  Вятър: 5m/s ESE
  Лекоатлети обраха наградите за “Спортист на Варна” за февруари
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Елена Георгиева от СК Черно море Атлетик

  Ева Вълева от ПСК Черно море е №1 в онлайн анкетата (снимки)

  Доста оспорвана бе “битката” за първото място в традиционната анкета “Спортист на Варна” за месец февруари. Две лекоатлетки от двата варненски клуба Черни море Атлетик и Евър си оспорваха до последно призовото място. В крайна сметка Елена Георгиева от СК Черно море Атлетик успя да се пребори за първата позиция.

  Спортист на Варна за февруари 2017 (4)Успехите на Елена са: Златен медал на 400 м., златен медал на 200 м., сребро на щафета 4х200 м от ДП и сребърен медал от международен турнир в Мюнхен. Златен и сребърен медал от БП в Истанбул. Спечелена квота за СП за девойки в Кения. Треньорка на състезателката е Иванка Тихова.

  За отбор на месеца безапелационно на първо място бе посочен тимът по лека атлетика на Евър. Състезателите на този клуб спечелиха 17 медала, като покриха и два норматива за европейско и два норматива за Балканско първенство.

  Спортист на Варна за февруари 2017 (3)За №1 на варненското спортно училище е обявена Силвия Георгиева, състезателка по лека атлетика от СК Евър. Постиженията на Силвия са: злато в щафетата 4х400 м, сребро на 1500 м., сребро на 3000 м. Покрит норматив за ЕП до 20 и 23 години и норматив за БП в зала. Балканска шампионка на 3000 м в Гърция с личен рекорд. Бронзов медал от Балканско първенство на щафета 4х400 м. Треньор Цонка Господинова.

  Спортист на Варна за февруари 2017 (2)Успех в онлайн анкетата за месец февруари постигна състезателката по плуване Ева Вълева от ПСК Черно море, която има 4 златни медала от МТ Пирин и сребро на щафета. Купа за най-добра в своята възраст.

  Спортист на Варна за февруари 2017 (1)

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg