Varna
20°
ниска облачност
Влажност: 77%
Вятър: 5m/s W
Лъчезащитни жилетки получиха лекарите в МБАЛ „Света Анна“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

МБАЛ „Света Анна“

Престилки и яки на стойност над 10 000 лв.

Лъчезащитни жилетки, последно поколение и от най-висок клас, получиха лекарите от университетската МБАЛ „Света Анна“. Защитните облекла бяха дарени от г-н Офер Миретцки, президент на „Оркид Гардънс“, по инициатива на почетния консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

Благодаря за този пореден жест на съпричастност към нашата болница и екипа, който посреща спешния травматизъм в Североизточна България. С тези думи изпълнителният директор на МБАЛ „Света Анна“ д-р Николай Коларов прие защитните престилки и яки на стойност над 10 000 лв., които ще пазят здравето на лекарите, подложени на рентгенови лъчения в работното си всекидневие.

Д-р Коларов получи уверение от дарителя и от почетния консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев, че е в ход и доставка на реанимобил за нуждите на спешната болница на българския Севроизток, която също ще бъде дарена от израелските партньори на МБАЛ „Св. Анна“.

От своя страна д-р Коларов увери дарителите, че екипът на МБАЛ „Света Анна“ е в готовност да поеме традиционно завишаващия се в летния сезон травматизъм, част от който са и чужди граждани, избрали да летуват по Северното Черноморие.

По идея на г-н Офер Миретцки представител на МБАЛ „Света Анна“ ще получи възможност на място – във водеща израелска болница, да се запознае с опита на елитните здравни заведения да организират и управляват специални звена за комуникация с дарители.

„Това е добра практика, която в Израел съществува от години и позволява на болничните заведения да се презентират пред организации, фирми и институции и да организира дарителски срещи в полза на болниците“, коментира почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев.

Пред ръководството на МБАЛ „Света Анна“ той припомни превърналите се вече в традиция добри отношения между почетното консулство на Израел във Варна, представителите на бизнеса от Израел и варненските медицински среди.

Офер Миретцки е и дългогодишен партньор от израелска страна в усилията за адекватна организация на здравеопазването във Варна за противодействие на терор, природни бедствия и катастрофи. Той е сред най-ревностните участници в международните уъркшопове по антитероризъм, които проф. Красимир Методиев организира край Варна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *