Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Избраха фирма да разработи софтуера за синята зона
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

синя зона

Най-вероятно въвеждането на Синя зона ще започне през септември

Фирмата „Телелинк” ЕАД е спечелила обществената поръчка за разработване на системата за управление на платеното паркиране във Варна. Макар че процедурата е удължена заради забавяне на документация на един от участниците, няма обжалване по избора на изпълнител, съобщи за Дарик Варна Младен Иванов – шеф на общинското предприятие „Общински паркинги и синя зона“.

Излъчена е същата фирма, която бе класирана на първо място и през лятото на 2016 година. Тогава обаче последва обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията от страна на отпаднал участник, което забави процеса.

След подписване на договора, фирмата изпълнител ще има срок от шест месеца да изработи софтуер и да го пусне в експлоатация. През този период трябва да бъде направен и техническият проект, да се осигурят скоби, автомобили и всичко останало, което е необходимо за синята зона, обясни Иванов. Платената зона за паркиране ще се въвежда поетапно. Първоначално ще покрива централната част на града.

Предвижда се да бъде купен и още един „паяк“, като за целта вече са гласувани средства от Общинския съвет. Сигнали за пречещи автомобили постъпват най-вече от централната градска част. На ден се репатрират между 30 и 40 коли, добави Иванов.

Най-вероятно въвеждането на Синя зона ще започне през септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *