Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осъдиха младеж на 10 месеца затвор за погром на коли в Цветния квартал
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

21-годишният Красимир Д. разбил с камък стъклата на три автомобила след изпити 8 литра бира

Районният съд във Варна осъди 21-годишен младеж за противозаконно унищожаване на автомобилни стъкла от паркирани на открито автомобили – престъпление по чл. 216, ал.1 от Наказателния кодекс

Делото беше разгледано в процедура на съкратено съдебно следствие. Самото деяние е извършено при продължавано престъпление през нощта на 31 юли миналата година по улица „Кестен“ в Цветния квартал на Варна. В нетрезво състояние 21-годишен Красимир Д., след като изпил 8 литра бира и извървял пеш разстоянието от село Каменар до квартала, в опит да си набави средства чрез кражби от автомобили, той последователно разбил с камък стъклата на три паркирани на улицата коли.

Общо от трите автомобила подсъдимият взел само дебитна карта, чантичка и слънчеви очила, а непотребните вещи и ръкавиците, с които тършувал – изхвърлил в близките храсти.

Впоследствие, по иззетите дактилоскопни следи Красимир Д. бил установен и задържан. Той е осъждан многократно за посегателства срещу собствеността. Нанесените щети за тримата потърпевши от деянията на младежа са на обща стойност 329 лева.

Районният съд наложи на 21-годишния Красимир Д. наказание от 10 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *