• Varna
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 93%
  Вятър: 3m/s NE
  Девненци обуха шарени чорапи за благотворително събитие
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  k3

  Семейството на 3-годишната Роси от Девня получи морална и материална подкрепа, за да продължи каузата си за пълноценен живот

  Местната власт и обществеността в Девня за пореден път засвидетелстваха своята толерантност и съпричастност към проблемите на „различните“ деца. На благотворителен концерт по повод Международния ден на хората със синдром на Даун семейството на 3-годишната Роси от Девня получи морална и материална подкрепа, за да продължи каузата си за пълноценен живот на малкото момиченце.

  k1Пространството в диско клуб „Амелия“ се оказа тясно, за да побере всички желаещи да присъстват на концерта. Майки с деца, много тийнейджъри и официални лица откликнаха на поканата на Сдружението на родителите на деца със синдром на Даун и се включиха със своята скромна лепта в благотворителното събитие. В знак на съпричастност някои от посетителите и участниците в партито бяха обули шарени чорапи. По този начин се бе докарала и майката на малката Роси – Ани Гендова, която обгрижва детето си с много любов и внимание.

  Сред гостите на своеобразната детска хоротека-дискотека бяха кметът на Община Девня Свилен Шитов, неговият заместник Донка Йорданова, общински съветници и варненско семейство, чието дете също е родено със синдром на Даун. В благотворителната кауза безвъзмездно се включиха следните изпълнители: Билли Хлапето от Русе, Vessou, GFE и D-zasta от Бургас, Галя belly dance- shamadan от Варна, Magic girls от Девня, ДЮФА “Девненче”, модерен балет “Тиера” – Девня, малчуганите от детска градина “Незабравка”.

  „В момента се чувствам като човек сред много звезди, но сред нас има едно прекрасно слънце – Роси, която познавам още от 6-месечно бебе. Тя с нищо не е по-различна от другите деца. Нека да аплодираме нейното семейство, на което се възхищавам за грижите, които полага за детето, благодарение на което Роси проявява талант на балерина! Всички ние Ви подкрепяме и ще продължаваме да го правим!“, декларира кметът на Община Девня Свилен Шитов.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *