Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Нов протест срещу строежите Морската
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg / Архив
Снимка: © Varnautre.bg / Архив

 

Протестиращи срещу строителството в Морската градина се събират се днес. Протестът е от 18 часа пред община Варна.

“Преди 5 години ни обещаха, че в Морската ни градина няма да се строи и няма да има коли. От тогава насам са налице блъснати деца и възрастни, няколко нови сгради, няколко бетонирани огради и бунгало, поне две строежа на пясъка, приватизирани Кални бани, изсечени десетки дървета, паркинг в историческото ядро и списъкът продължава… Нагло и безочливо продължава.. Казваме край! Излизаме! Пак! Отново! Всички!”, казват организаторите.

Недоволните варненци искат Общината незабавно да:
1. Издаде забрана за строително-ремонтни дейности на обекти в Морската и на плажа.
2. Замразяване на всички обекти в “ремонт”, строеж или укрепване.
3. Да спрат колите в парка и по крайбрежната алея.
4. Да се съборят всички огради.
5. Да включат незабавно Морската в зеления регистър на града.

Междувремнно се организира и провеждането на широко обществено обсъждане за ПУП-а на Морската  за озеленяване с отчуждаване на всички имоти в рамките на 15 г. Има и искане за учредяване на фонд за отчуждаване на имоти в Морската градина с участие на граждани и граждански организации и започване на процедурата.

Протестиращите настояват и за събаряне на  строежите на “Зърнени храни”, “Мпрес” и всички други построени обекти от 2012г насам, както и държават да ревизира сделката за Крайбрежната алея.

4 коментара

 1. Нона

  Всеки път около изборите се активизират едни и същи 10 човека с кухите си протести, че да се преброят.

 2. жоро колев

  Всички заведения на крайбрежната алея са незаконни. Документите им са за временни павилиони а всъщност са с бетовонви основи и и зидове. Около тях и зад тях е адска мръсотия,смрад се носи в цялата Морска градина!Върнете на варненци крайбрежната алея!Колкото сте забогатяли господа полковници – толкова!

  • Alpro

   Бетонът, за който говориш за баните, които са си там вече 100 години. Смрад има около канала и зоо къта. . А крайбрежната алея си е на Варненци, аз не знам да е затворена.

 3. жоро колев

  Смрад изригват заведенията по крайбрежната алея.Иди и се спусни по алеята към топлата вода и виж каква кочина е зад всяко заведение. Малка част от крайбрежната алея се ползва от варненци.По-голямата част от алеята под ската е заета от незаконните кръчми, които вече с помощта на подкупни общинари се настаняват и на пясъка. МАХНЕТЕ ЗАВЕДЕНИЯТА ОТ БРЕГА! ВЪРНЕТЕ НА ВАРНЕНЦИ МОРЕТО, ПЯСЪКА И СПОКОЙСТВИЕТО!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *