Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Взривове в метрото в Санкт Петербург взеха жертви
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Twitter
Twitter

Взривове разтресоха метрото в Санкт Петербург. Експлозията е ударила станция “Сенная площад” и станция “Технологически институт”. Към момента се съобщава за поне 10 убити и около 50 ранени.

Руските медии започнаха да съобщават за експлозията около 15:10 българско време. Все още и РИА Новости, и ТАСС, и останалите се позовават единствено на свои източници. Не се изключва да става въпрос за терористичен акт.

По информация на президента Владимир Путин възможно е кървавият инцидент да е терористично нападение. Разследват се всички възможни версии, увери той.

В мотрисата на метрото е избухнало самоделно взривно устройство. Има информация за 12 жертви и около 50 ранени. Взривовете са станали на 2 км от дипломатически район. Блокирани са 7 метростанции. Централни улици остават под полицейска блокада.

Кореспондентът на Комсомолская правда Дмитрий Смирнов предаде в Twitter, че има 10 жертви и 20 ранени. Има информации, че взривове е имало на две станции.

Руските медии се позовават на източници от правоохранителните органи, които са на място заедно с много спасители. Седем метростанции са затворени след взрива, а Московското метро повиши мерките за безопасност след експлозията в Санкт-Петербург.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *