Varna
21°
ясно небе
Влажност: 40%
Вятър: 5m/s ESE
Съдят мъжа, блъснал патрулка с алкохол в кръвта 2,84 промилa
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

До инцидента се е стигнало след гонитба с органите на реда

Районната прокуратура в Провадия внесе обвинителен акт в съда срещу Димитър Зл., предизвикал пътно-транспортно произшествие с 2,84 промила алкохол и пречил на орган на властта да изпълни задълженията си. 57-годишният мъж ще отговаря за извършените от него две престъпления – по член 343б, ал.1 и по член 270, ал. 1 от НК.

На 22 март 2017 г. в Провадия Димитър Зл. управлявал личния си автомобил, като пречил на другите участници в движението. Със стоп палка полицейски служители подали сигнал на подсъдимия да спре. Вместо това, той отклонил маршрута си, за да осуети проверката на служителите на „Пътна полиция“. С включен звуков и светлинен сигнал те започнали да преследват беглеца, който няколко пъти спирал, после рязко тръгвал. Ударил калника и откачил бронята на полицейската кола.

По време на гонитбата задното колело на управлявания от Димитър Зл. автомобил се откачило. И това не накарало нарушителят да спре. Малко по-късно, принуден от повредата на колата, Димитър слязъл и паднал на земята. Тестът с дрегер отчел наличие на 2,29 промила алкохол, а по-късно кръвната проба показала 2,84 промила, което отговаряло на тежка степен на алкохолно повлияване.

Бързото производство срещу 57-годишния провадиец е насрочено за разглеждане утре, 7 април 2017 г., в Провадийския районен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *