Varna
18°
ясно небе
Влажност: 77%
Вятър: 2m/s ENE
НОИ поема напълно нощувките в санаториумите
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

бсейн

Националният осигурителен институт (НОИ) заплаща до четири диагностични и терапевтични процедури по ценоразпис, приет от надзорния съвет на НОИ. Това заяви д-р Румяна Павлова от НОИ, предaде БНР. В програмата на НОИ за санаториумите ще има промени в нощувките – те ще са напълно поети и вече няма да се доплащат от страна на правоимащите лица.

На лицата, посещаващи санаториума ще се отпуска парична помощ за хранене. Помощта ще възлиза на 7 лева от размера на храненето за един храноден. До пълния размер, необходим за извършване на храненето в рамките на един храноден, разликата ще се поема от лицата, като максималната сума, която е определена за доплащане от страна на лицата, е 18 лева, разясни Павлова.

Изпълнителите, които ще извършват дейността, ще са колкото и предходната година. Единствено Военномедицинска академия е отпаднала, поради промени в структурата на ВМА. От програмата на НОИ отпадна военният санаториум “Св. Георги” в Поморие. Два са новите проекти за профилактика и рехабилитация. Единият се намира в “Дружба”, а другият – в Старозагорски минерални бани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *