Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Похитен камион се вряза в тълпа и уби хора в центъра на Стокхолм
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

стокхолм-тероризъм

Камион се вряза в пешеходна зона в Стокхолм и с висока скорост е връхлетял върху тълпа от хора в шведската столица, съобщи Reuters. По първоначални загиналите са поне двама. Ранените са десетки. Товарният автомобил се е врязал във хората по една от основните пешеходни търговски улици в шведската столица – Дротнингатан”.

Полицията потвърди, че е получила информации, че “човек в автомобил е ранил други хора”. Инцидентът е станал малко преди 15:00 часа местно време.Свидетели разказват пред местни медии, че са видели хора да лежат на земята. В 14:53 часа полицията получила обаждане чрез SOS системата, че няколко души са ранили други хора на пешеходната улица. Служителите на реда веднага са отишли на мястото, обясни говорител на полицията пред местното издание “The Local”.

От полицията допълват, че в момента не знаят колко души са ранени. Работи се заедно с екипите за извънредни ситуации за установяване на броя. “Нямам представа къде е автомобилът сега, това е информацията, с която разполагам”, посочи говорителят.

Полицията не пожела да коментира дали инцидентът може да е свързан с тероризъм, нито какво се е случило с автомобила. Органите на реда подчертаха, че все още оценяват какво се е случило.

Би Би Си съобщава, позовавайки се на местни медии, че камионът се е забил в магазин. Съобщава се също и за изстрели. Свидетели разказват, че са видели камиона да се врязва в прозорец на магазин. Информацията за изстрели засега не е потвърдена от полицията. Пострадали са откарани с линейки към болнични заведения. Медицински екипи оказват помощ на ранени и на място.

Шведската пивоварна компания “Spendrups”, която е собственик на камиона, обяви, че той е бил похитен по-рано през деня. “Това е един от нашите автомобили за доставка. По време на доставка за ресторант “Caliente” някой е скочил в шофьорската кабина и избягал с колата, докато шофьорът разтоварвал”, обяви говорителят за връзки с обществеността.

Шведската служба за сигурност “Сапо” информира, че голям брой хора са ранени. Службата асистира на полицията с разследването. “Интензивна разузнавателна работа се извършва, за да се установи човекът или хората, които стоят зад атаката”, допълват от службата.

Междувременно радио “Швеция” съобщи, че камионът е избухнал в пламъци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *