Varna
16°
ясно небе
Влажност: 58%
Вятър: 2m/s ESE
Практиканти от 10 страни стажуват на “Роял Хелена”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

роял_хелена

Духова музика, роднини и ентусиасти изпратиха учебния ветроход „Роял Хелена“ на 5-месечно плаване в Европа. Екипажът ще участва в най-голямото събитие на летния сезон – Балтийската Тол Шипс Регата, а също в празника на Пристанище Хамбург, регати и морски паради в Холандия, Великобритания, Франция.

По време на плаването на борда морски опит ще трупат двама практиканти от Техническия университет, а също и стажанти от 10 държави. „До септември ветроходът “Роял Хелена“ ще има богата програма. Отплаваме по покана на организации и общини от Европейския съюз. Едно от най-очакваните събития е посещението на града-побратим на Варна – Рощок, Германия, където са подготвили за нас поредица от представителни събития“, казва Пламен Свещаров, изпълнителен директор на „Топ Сейл“ – фирмата-собственик на учебния ветроход.

На изпращането дойдоха капитан Стоян Ангелов – дългогодишен капитан на ветрохода „Калиакра“ и Христан Димитров – капитанът, с когото „Роял Хелена“ спечели 5 награди на Черноморската Тол Шипс регата през 2014-та година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *