Varna
19°
ниска облачност
Влажност: 82%
Вятър: 3m/s SE
Фолклорен концерт, борба с яйца и конкурс за домашен козунак в Девня за Великден
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Великден

Много настроение и приятни изненади е подготвила Община Девня за своите жители и гости по повод големия християнски празник Великден. Идната неделя, 16 април, когато се пада Възкресение Христово, на площада пред читалище “Просвета” ще се проведе голяма великденска веселба с участието на девненски и варненски фолклорни състави.

Празничната програма ще започне в 10 часа с борба с великденски яйца, които Община Девня ще осигури за всички желаещи да се включат в надпреварата. След това ще се проведе и конкурс за домашно приготвен козунак, в който компетентно жури ще отличи най-добрите великденски сладкиши. За участниците в двете надпревари няма ограничения за възраст. Записването ще е до 10 часа в неделя, така че е добре да сте на площада поне половин час по-рано. Всички победители ще бъдат наградени от кмета Свилен Шитов.

Веднага след това на площада пред читалище “Просвета” ще започне празничен концерт с участието на гайдарски състав “Диньо Маринов” – град Варна, танцова формация “Войводи” – град Варна, детско-юношеския фолклорен ансамбъл “Девненче”, танцов клуб “Марциана” – Девня и малките таланти от детска градина “Незабравка”. Накрая всички ще се хванат на голямо великденско хоро, което ще изпълни целия площад.

velikden

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *