Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Осъдиха условно 34-годишен за шофиране след употреба на коктейл от наркотици
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Дрегер наркотици

Взеха му книжката за една година и му наложиха глоба 500 лева

По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, 34-год. И. К. призна вината си в това, че при продължавано престъпление в периода 3 август – 6 ноември миналата година, управлявал лек автомобил „Пежо“ след употреба на смес от наркотични вещества. В единият от случаите – на 3 август 2016 г., подсъдимият бил спрян за проверка в сутрешните часове в кв. „Максуда“, като полицейския екип забелязал неадекватните забавени реакции на водача и той бил тестван на място с дрегер за наркотици.

Направеното му непосредствено след това медицинско изследване отчело в пробата наличие на общо 6 наркотични субстанции, сред които амфетамин, метамфетамин, морфин, метадон и др. Вторият път, когато подсъдимият бил засечен на 6 ноември м.год. да шофира дрогиран в района на кооперативния пазар във Варна, взетата му лабораторна проба установила наличие на 4 наркотични вещества.

34-годишният мъж беше осъден на 5 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, както и на наказание глоба в размер на 500 лева. Освен това той беше лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *