Varna
14°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 1m/s N
След убийството на шофьор монтират нови паник бутони в колите на “Триумф Такси”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Varnautre.bg
Снимка: © Varnautre.bg

 

Нови паник бутони за повишаване нивото на сигурност ще монтира в автомобилите си най-голямата компания за таксиметрови превози във Варна „Триумф Такси”. Няколко варианта на защитните устройства вече са в процес на техническо изпитване.

Решението за незабавното оборудване с нови системи за безопасност е взето часове, след като шофьорът Васил Ашиков бе убит в колата си в покрайнините на града в неделя срещу понеделник.

Първите устройства вече се тестват. Те ще бъдат монтирани преди началото на активния туристически сезон и ще са разположени на места, достъпни и видими само за водачите. Натискането им ще известява едновременно СОД, централата на „Триумф Такси” и околните автомобили, тъй като ще активира едновременно и фаровете, аварийните светлини на автомобилите, както и алармените им системи.

Идеята е водачите да се чувстват в безопасност, а при форсмажорна ситуация и околните да разбират – от активираните светлини и аларма, че в автомобила се случва нещо извънредно и някой се нуждае от помощ, обясни собственикът на компанията Антраник Шакариян.

Новите устройства ще бъдат монтирани във всички над 600 автомобила на компанията, а поставянето им ще бъде поставяно като условие и пред всеки нов кандидат-водач, обясни Шакариян.

Автомобилите на „Триумф Такси” и в момента разполагат с паник бутони, но те са инсталирани на устройствата за приемане на поръчки и са видими в пътническата част на автомобила.

Ръководството и работещите в „Триумф Такси” скърбят за убития Васил Ашиков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *