Varna
20°
ясно небе
Влажност: 60%
Вятър: 5m/s ESE
Задържаният за убийството край Каменар бил син на капитан от Зимбабве
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Младежът с корени в племето зулу живеел в бургуджийската махала в Дългопол

Задържаният за убийството на таксиметровия шофьор се казва Козмес Джарони и е син на морски капитан от Зимбабве. Това разкрива вестник “24 часа”.

Убиецът на шофьора Васил Ашиков и приятелката му стояли кротки като агнета при появата на мичман Стамен Георгиев и матрос Кръстьо Кръстев от дежурната служба на военно формирование 28430 във Варна.

Военните от радиолокационното поделение намерили 26-годишния Козмес Джарони и приятелката му Ренета Димитрова край пътя вцепенени от това, което са сторили. Двамата дори не направили опит да избягат.

Image_6167257_126
Задържаните Ренета и Козмес.

“Нашите служители видели таксито да спира пред портала. После известно време от него не излязъл никой. След това военните видели да излизат двама души и решили да проверят какво става. Стигнали до колата и установили, че шофьорът е убит.

В същото време извършителите стояли неподвижни край пътя. Хората ни ги задържали и веднага звъннали на телефон 112.” Това разказа говорителят на Военноморските сили подполковник Димитър Титев. Той отказа да коментира дали двамата дежурни са използвали оръжие и дали са стреляли във въздуха, за да спрат убийците.

По-рано от военното министерство заявиха: “Двамата военни моряци проявяват бдителност и инициативност, като разкриват своевременно извършено в близост до района на военното формирование криминално престъпление – убийство на таксиметров шофьор. Благодарение на своевременната намеса от страна на военнослужещите две заподозрени лица, впоследствие установени като извършители на престъплението, са задържани и предадени на органите на МВР”.

Нападателят Козмес Джарони е бил за последно студент в Икономическия университет преди 3 г. “Той е следвал мениджмънт, но е бил отстранен заради слаб успех. Неговите състуденти са завършили образованието си, не знаем нищо за Козмес”, обясни административният шеф в университета Георги Петров.

 

 

26-годишният Козмес заживял от малък в средата на супербогатите бургуджии от Дългопол. Те го харесали – дали защото бил с тъмен цвят на кожата и приличал на тях, или защото се надявали да направят далавера с диаманти от Зимбабве с баща му. Факт е обаче, че Козмес станал любимец на наследниците на най-легендарния бургуджия Янакито, който си построи приживе гараж за ферарито на покрива на кооперацията си.

“Козмес беше много болен и кротък като малък. Помогнах му да оживее”, казва един от синовете на легендарния бос. Вероятно младежът е работил за ромската фамилия, защото тя има имоти в Свети Влас, където може би Козмес се е запознал с гаджето си Ренета. Не е ясно обаче дали момичето има участие в убийството, което според разследващи е извършено с два-три удара с нож.

Никой в Свети Влас не знае нищо за мистериозната млада жена. Според източници на “24 часа” най-вероятно задържаната е с адресна регистрация в Свети Влас, но не живее там. Възможно е да се е регистрирала заради сезонна работа или заради местните избори. От МВР в Бургас официално заявиха, че не е искано съдействие по случая. Не е имало обиски на имоти в Свети Влас, няма човек от кримиконтингента в района, който да отговаря на профила на задържаната, твърдят запознати.

“Козмес тежи 30 килограма с мокри дрехи. Как ще убие човек. Абсурд”, казва съсед на фамилията от Зимбабве в Дългопол. Всички обаче се съмняват, че младежът е имал проблеми с наркотиците. Вероятно разправия за дрога или опит да се набавят лесни пари са причините за убийството на Васил Ашиков.

Image_6167256_128
Козмес с баща си

“Козмес е интелигентно момче. Работеше по програма за заетост в информационния център на общината. Той обаче е инвалид 90%, защото от малък страда от детска церебрална парализа и куца с единия крак. Завърши гимназията в Дългопол, преди да отиде да следва по настояване на големия си брат, който има бизнес в Германия. Майка му ще бъде съсипана, защото освен едно нещастие с недъга му сега последва друго нещастие – с убийството”, разказа служителка в община Дългопол, която пожела анонимност. И тя обаче намекна, че Козмес моеже би има проблем с наркотиците.

Майката Марияна е от Македонската махала, а бащата от Зимбабве не се е появявал в Дългопол много отдавна. Козмес е най-малкият син на Марияна от брака й с капитана, който е от племето зулу. Той има по-голяма сестра Сузана и по-голям брат Фреди. Пламен, братът от първия брак на майката Марияна, има бизнес в Германия и издържа цялото семейство, твърдят съседи от Македонската махала в Дългопол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *