• Varna
  8°
  тъмни облаци
  Влажност: 87%
  Вятър: 4m/s ENE
  Президентът на Азербайджан с интерес към щанда на Варна в Баку
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Президентът на Азербайджан с интерес към щанда на Варна в Баку-image

  В Баку проявили интерес към възможностите за здравен туризъм, СПА услуги и cити турове

  Президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев и съпругата му Мехрибан Алиева са проявили голям интерес към представянето на Община Варна на международната туристическа борса „Туризъм и пътешествие“ AITF 2017 в Баку. Държавният глава е разговарял с българските представители и е приветствал усилията за насърчаване на двустранните отношения в областта на туризма.

  Посещението на президента и българското участие в борсата е било широко отразено в местните медии, разказаха от дирекция “Туризъм” в Община Варна. По данни на НСИ през 2016 г. в България има ръст от 68% на азербайджански граждани спрямо 2015г.

  Морската столица участва за първи път в изложението в Баку, което е събирало представители на международния туристически бизнес, национални и регионални туристически организации, правителствени структури. Варненските представители са провели срещи с над 20 местни туроператори, които са търсели контакти за сътрудничество.

  Местните хора са проявили интерес към възможностите за здравен туризъм, СПА услуги и cити турове. “Запитванията бяха предимно за санаториуми и пакети за почивка със здравни процедури”, обясниха от дирекция „Туризъм“ към Община Варна. Събраната информация ще бъде предоставена на варненския туристически бранш.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *