• Varna
  19°
  ниска облачност
  Влажност: 56%
  Вятър: 3m/s WSW
  Порои заливат страната, Варна с оранжев код
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Порой около "Св. Петка"

  Предупредителни кодове за проливни дъждове са в сила за цялата страна за понеделник, 17 април. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

  В 20 области е в сила оранжев код, което означава, че времето ще е опасно. На места се очаква да паднат до 50 литра на кв. метър дъжд.

  Оранжев код е обявен за областите: Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пловдив.

  Жълт код е обявен за областите: Видин, Монтана, София, София област, Перник, Кюстендил, Пазарджик и Благоевград. Очакваните количества дъжд в тези области са до 30-35 литра/кв. метър.

  Според прогнозата за времето на НИМХ през следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. През нощта значителни ще бъдат валежите в западната половина на страната, а през деня – в североизточната. Привечер валежите в югозападните райони ще започнат да спират.

  Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Вечерта и през нощта срещу вторник в Предбалкана, Лудогорието и по високите полета дъждът ще преминава в сняг.

  Между 6 и 11 градуса ще бъдат минималните температури. Максималните ще са между 8 и 13 градуса.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *