Varna
18°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 3m/s NE
Започнаха масови проверки за „Гражданска отговорност“ и превишена скорост
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

 

КАТ Варна Пътна полиция

Мерките на “Пътна полиция” за контрол на скоростта на пътя се предприемат в рамките на операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, която се провежда на територията на държавите членки от днес до 23 април.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са определени като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни инциденти и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL.

Обстановката в страната ни не е по-различна – голям процент от сериозните произшествия на пътя с убити и пострадали са причинени от същия фактор – движение с превишена или несоъобразена скорост. Затова засиленият контрол за спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряване на пътната обстановка и намаляване на жертвите на пътя.

През 2016 г. в страната превишената скорост продължава да е с най-голям дял като причина за катастрофи по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.

В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, информират от Пътна полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *