• Варна
  3°
  ясно небе
  Влажност: 44%
  Вятър: 7m/s SW
  От „Позитано“ пак усмиряват варненските социалисти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  bsp-varna-gucanov-(1)

  Красимир Янков опита да финтира Гуцанов, за да сложи свой човек за областен председател

  Вечната битка между двата лагера във варненското БСП навлезе в нова фаза. След като Борислав Гуцанов и Красимир Янков стигнаха до челен сблъсък при реденето на листата за предсрочните парламентарни избори през март, сега ябълката на раздора е председателското място в областната организация. То, според устава на партията, трябва да бъде освободено от новоизбрания депутат Георги Андреев.

  За да сложи свой човек в областта Красимир Янков пробва да направи изборното събрание още на 8 април – преди свикването на новото Народно събрание. Тоест преди депутатите да се закълнат и по право да станат членове на областното ръководство с глас при избора. Така Янков опитваше да финтира вота на Анелия Клисарова и Иван Иванов, които, като близки до Гуцанов, очаквано нямаше да подкрепи лансирания от него кандидат-председател – бившия шеф на ВиК във Варна Пламен Стоянов.

  Подобно на ситуацията преди изборите и сега националното ръководство трябваше да се намеси, за да усмири варненските социалисти. За избора на областен председател е насрочена нова дата – 22 април. Двама са кандидатите за поста – близкият до Красимир Янков Пламен Стоянов и вечно лансираният от Борислав Гуцанов д-р Десислав Тасков, който се размина на косъм от депутатството. Преди време пак със същата протекция той пробва да оглави МБАЛ „Света Анна“, но не успя след отпор от страна на лекарите в болницата.

  1 коментар

  1. ТодоровСМ

   между редовете виждам,защо водата я няма или е опасна за пиене,и накъде върви здравеопазването.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *