Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Промени на пътя Варна – Добрич предлагат специалисти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: БТА
Снимка: БТА

 

Трасето на път II-29 – Варна-Добрич да бъде удвоено. Това предвижда проект на нов общ устройствен план (ОУП) на община Добрич, който е предложен за обществено обсъждане. С разширяването на пътя експертите предлагат и да се изнесе интензивният трафик от добричкото село Стожер, като се осигури обход край селището, предаде БТА.

Проектът за нов ОУП на общината предлага да се отклони автомобилният поток и от добричкото село Бранище, през което сега преминава пътят Балчик-Добрич. Според специалистите трябва да бъде изграден обход край селото.

Пътната мрежа в община Добрич достига 388 километра, като над 50 на сто от инфраструктурата са републикански пътища. От общо 184 километра общински пътища 162 са в добро състояние, се отбелязва в проекта за ОУП. В община Добрич – най-голямата в Добричка област и трета по територия в страната, има благоприятна транспортна свързаност и пътната инфраструктура е сравнително добре изградена, смята екипът от “Национален център за териториално развитие” ЕАД, подготвил проекта на новия ОУП.

1 коментар

  1. FOX

    Направо го махнете този път. Сума елементарни частици се носят от него по посока Варна. На варненци ни писна от селтаци с регистрационни табели: ТХ, СС, ЕН, Н, А, С, ВР, ВН, РР и др.
    Да вървят в ши.аната така наречена столица, там да се развиват. Варна си ми харесваше 360 000.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *