• Varna
  6°
  разсеяна облачност
  Влажност: 81%
  Вятър: 3m/s WSW
  Промени на пътя Варна – Добрич предлагат специалисти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БТА
  Снимка: БТА

   

  Трасето на път II-29 – Варна-Добрич да бъде удвоено. Това предвижда проект на нов общ устройствен план (ОУП) на община Добрич, който е предложен за обществено обсъждане. С разширяването на пътя експертите предлагат и да се изнесе интензивният трафик от добричкото село Стожер, като се осигури обход край селището, предаде БТА.

  Проектът за нов ОУП на общината предлага да се отклони автомобилният поток и от добричкото село Бранище, през което сега преминава пътят Балчик-Добрич. Според специалистите трябва да бъде изграден обход край селото.

  Пътната мрежа в община Добрич достига 388 километра, като над 50 на сто от инфраструктурата са републикански пътища. От общо 184 километра общински пътища 162 са в добро състояние, се отбелязва в проекта за ОУП. В община Добрич – най-голямата в Добричка област и трета по територия в страната, има благоприятна транспортна свързаност и пътната инфраструктура е сравнително добре изградена, смята екипът от “Национален център за териториално развитие” ЕАД, подготвил проекта на новия ОУП.

  1 коментар

  1. FOX

   Направо го махнете този път. Сума елементарни частици се носят от него по посока Варна. На варненци ни писна от селтаци с регистрационни табели: ТХ, СС, ЕН, Н, А, С, ВР, ВН, РР и др.
   Да вървят в ши.аната така наречена столица, там да се развиват. Варна си ми харесваше 360 000.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *