Varna
14°
ясно небе
Влажност: 82%
Вятър: 1m/s N
Пробация за 57-годишен мъж, спипан с близо 9 кубика незаконна дървесина
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Североизточно държавно предприятие
Снимка: Североизточно държавно предприятие

Съдът му наложи и глоба в размер на 500 лева

Районен съд – Варна наложи наказание „пробация“ и глоба на 57-годишен мъж за извозване и съхранение на незаконно добита дървесина. В хода на провеждана съвместна операция служители на полицията и на Регионалната дирекция по горите, при проверка вечерта на 30 октомври миналата година на главния път между село Детелина и град Долни Чифлик, засекли Б. М. да транспортира с товарен автомобил „Ман“ незаконно добит от другиго дървен материал.

Подсъдимият извозвал със самосвал общо 6,2 кубика дърва за огрев от видовете „цер” и „дъб”, еднометрови, немаркирани с контролна горска марка, без производствена емблема и пластмасова пластина. Дървата били поставени на пода в каросерията така, че да не могат да се виждат отвън при превозването им. Подсъдимият не притежавал превозен билет, а използваният от него товарен лизингов автомобил не бил оборудван с изискуемата по Закона за горите Джи пи ес система за проследяване.

На следващия ден – 31 октомври 2016 г., при проверка в ползван от 57-годишния мъж имот в землището на село Шкорпиловци, били открити да се съхраняват от подсъдимия още 2,5 кубика незаконно добита дървесина.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. За конкретното деяние, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна му наложи наказание от 10 месеца пробация, при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, и срещи с пробационен служител. Освен това, съдът наложи на 57-год. мъж глоба в размер на 500 лева. Веществените доказателства по делото – дървения материал, се отнема в полза на държавата.

Съдебният акт е окончателен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *