Varna
21°
ниска облачност
Влажност: 49%
Вятър: 8m/s SE
Учениците на „Малкият принц“ комплексен победител в “Бързи и сръчни”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

_DSC0527

Над 100 деца от ІII клас от 9 училища във Варна взеха участие в спортния празник „Бързи и сръчни“. Състезанието се проведе в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Класирането между училищата в последния финален кръг е следното:
1. ЧОУ „Малкият Принц“
2.СУ „Найден Геров“
3.ОУ „Йордан Йовков“
4.ОУ „Ангел Кънчев“

За учебната 2016/2017 година се проведоха три състезания за III клас, а на база точки от всички тях се образува комплексно класиране и победител:
1. Голяма Купа за Комплексен победител е за учениците на ЧОУ „Малкият Принц“
2. Второ място за децата на СУ „Найден Геров“
3. Трети се класираха ОУ „Йордан Йовков“

_DSC0457Всички участващи училища получиха почетна грамота за участие, а най-добре представилите се купа, медали и ключодържатели в подкрепа на титлата през настоящата 2017 година “Варна европейска младежка столица”. Като партньор на проявата се включи „Декатлон“ – Варна, който зарадваха малките деца с много предметни награди /ролери, скейтборд, топки, федербали, хилки за тенис на маса и др./, спечелени посредством томбола. А от Дирекция „Спорт” при Община Варна бяха подготвили голямата награда и изненада, а именно чисто нов велосипед, който отиде при Лея от ЧОУ „Малкият Принц“.

_DSC0462Децата получиха своите награди от Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт” и Данчо Илиев – експерт в дирекция „Спорт“, при Община Варна.

Инициативата е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *