Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда за шофьор, убил пешеходец
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

съд

Предаденият на съд от Окръжната прокуратура във Варна Николай Й., който причинил смъртта на пешеходец в резултат на превишена скорост и управление на автомобила си на забранен участък от пътното платно, бе осъден на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок при условията на съкратено съдебно следствие. С присъдата на Варненския окръжен съд 25-годишният подсъдим бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 2 години.

На 18 март 2016 г. Николай Й. управлявал автомобила си по бул. „Цар Освободител“ във Варна. В района на газостанция, срещу която се намирала автобусна спирка, пресичал пострадалият пешеходец. На пътното платно с коси успоредни линии била отбелязана площ, която забранявала движението на автомобили. Стрелки указвали на шофьорите да се престроят в съседната пътна лента. Точно върху този „остров“ подсъдимият, който управлявал автомобила си с близо 72 км в час при разрешени 50 км в час в градски условия, блъснал пресичащия пешеходец, който починал на място.

Причина за смъртта според назначената по делото съдебномедицинска експертиза е тежка гръдна травма с разкъсване на белите дробове.  25-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало, което смекчава отговорността му за причинената смърт по непредпазливост.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

3 коментара

 1. Fox81

  Та той е убил някакъв си българин. Нищо фатално не е сторил, защото и без това ни убиват с вредна храна, ниски заплати, фалшиви журналисти и новини, уранова вода, лошо образование, армия, здравеопазване, полиция и т.н.
  Не виждам какво лошо е сторил, просто е отървал някого от мъките му. Да ви таковам на съда 1,4 условна присъда за убийство на човек. Изроди, дано пиян циганин им избие децата на тези дето пишат, приемат и постановляват тези антибългарски закони.

  • Джинджифил Глухарчев

   Извинявай но искам да те коригирам малко. Не казва фалшиви журналисти а Медийни Проститутки

  • Джинджифил Глухарчев

   Извинявай но искам да те коригирам малко. Не се казва фалшиви журналисти а Медийни Проститутки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *