Varna
24°
ниска облачност
Влажност: 57%
Вятър: 7m/s ESE
Хоро в защита на Хуманитарната ще се извие в Морската
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Само бързи промени в Закона за образованието могат да спасят обучението по танци в гимназията

Хоро в подкрепа на заплашените от закриване паралелки по танци на Хуманитарната гимназия подготвя инициативният комитет на родителите.

“НГХНИ “Константин Преславски” от 2000 г. доказано качествено обучава ученици в 5-12 клас, признание за което е днешното й име, дадено й още 2003г. със Заповед на Министъра по образование, пишат организторите.

За съжаление, с новия “Закон” за образованието (ЗПУО), НГХНИ бе принудена да се преименува в СУХНИ, с цел запазване на приема след 4 клас в Гимназията, а комисията по Образование към ОбСв гласува това.

Остана единствената ни надежда – бързите, експертни действия на НС.

Считаме, че с оглед преодоляване на катастрофалните за гимназията ни последици, предизвикани от ЗПУО, е крайно належащо НС спешно да гласува съответните промени в ЗПУО, позволяващи на НГХНИ да продължи необезпокоявано да обучава децата ни в българските морал, традиции и култура (така, както го правеше и по стария Закон за образованието), за да може те да ги съхранят и предават на децата и възпитаниците си!

Заповядайте на нашето хоро – протест в защита на Гимназията ни, което ще се проведе на входа на Морската градина (площад “Антон Новак”) утре, събота, от 16-18 часа!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *