• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 74%
  Вятър: 6m/s N
  Над 800 участници се включват във Варненския карнавал
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  karnaval-(31)

  Пролетният празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия ще се проведе на 29 април

  Над 800 участници от цялата страна ще се включат в третото издание на пролетния празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия – Варненски фестивал 2017. Заявка за участие са подали и кукерски групи от областите Варна, Бургас, Стара Загора, Шумен, Ямбол и Перник и над 20 майстори-занаятчии.

  Празникът започва на 29-ти април в 13ч. на сцена, изградена на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, където съставите и индивидуалните изпълнители ще представят своите маски и костюми. Около 15:00 ч. ще започне карнавално шествие, в което участници и зрители ще преминат по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I”, за да стигнат до входа на Морската градина.

  Там около 16ч. на втора сцена кукерски групи от цялата страна ще изпълнят характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. От 17:00 ч. ще започне концерт, след приключване ще бъдат наградени и победителите по категории в конкурсната програма. Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България ще бъде част от съпътстващата програма на карнавала- от 10:00 ч. до 20:00 ч. на пл. „Антон Новак”.

  Удължиха срока за участие във Варненския карнавал-Varnenski_karnaval_2017

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *