• Варна
  8°
  разкъсана облачност
  Влажност: 66%
  Вятър: 4m/s N
  За Деня на джаза – Юнашкият салон се превръща в танцувална зала
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Джаз

  Изключителни музиканти от Варна и София се събират в Джаз ансамбъл Варна

  Юнашкия салон във Варна ще се преврърне в танцувална зала. Изключителни музиканти от Варна и София се събират в Джаз ансамбъл Варна за пръв път, за да отпразнуват Международния ден на джаза на 30 април в 20,30 ч.

  В състава влизат: Нейко Бодуров – тромпети/бендлидер, Венцислав Благоев – тромпети, Стоян Роянов – алт саксофон/кларинет, Годислав Гъдев – тенор саксофон, Георги Бодичев – тромбон, Велислав Стоянов – тромбон, Теодор Петков – клавир, Евден Димитров – бас китара, Димитър Семов – ударни

  Специално за повода пристига младата и много талантлива Кръстина Кокорска- Криста, работила през годините с Камелия Тодорова, Мария Илиева, Белослава, Любо Киров, Спенс и още много. Вечерта на 30 април на сцената ще се качат още и варненските рапъри от Ума и Дума. Програмата включва модерна музика за биг бенд, соул музика и хип-хоп.

  За тези, които искат да научат повече за джазовата музика и тънкостите на музикалната импровизация могат да заповядат още на 29 април от 14 ч. в Социалната чайна където ще се проведе музикална работилница с известния български тромпетист Венци Благоев.

  Във Варна честването деня на джаза е вече традиция и градът е включен в световния сайт на инициативата и във фейсбук. Припомняме, че ЮНЕСКО през 2011 г. обявява 30 април за Международен ден на джаза по предложение на легендарния Хърби Хенкок. Над 190 държави от цял свят се включват с различни прояви. Целта е да се засили усещането за джаз музиката като инструмент за образование, мир и културен диалог между различните народи.

  Събитието е съфинансирано от фонд “Култура” на Община Варна и Фондация „Америка за България”, чрез Програмата Изкуство в движение, администрирана от Фондация „Арт Офис”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg